Разпечатай това Страница

ЗА ТЕНЕРИФЕ

Тенерифе

е най-големият остров от Канарския архипелаг. Той се явява една от автономните области на Испания. Уникалните климатични и природни особености на острова го нареждат сред най-популярните и привилегировани курорти в света. Заради мекия морски климат Тенерифе е наречен още „острова на вечната пролет”. Природата е толкова богата и разнообразна, че острова може да се сравни с миниатюрен континент. Величествени планински вериги, плодородни долини, гъсти тропични и субтропични гори, вулканични полупустинни и пясъчни дюни – всичко това намира отражение в ландшафта на острова.За бреговата линия е характерно редуването на обширните открити плажове от златист или черен пясък и скалисти участъци с характерни релефни форми.Гъстата мрежа от туристически маршрути, минаваща както по крайбрежието, така и във вътрешните части на острова, позволява на пътешественика да се наслади на красиви гледки, да види уникални паркове, а също и да разгледа живописни селца и модерни туристически центрове.

Националния парк Лас Канадас

– рядък по своята красота парк, разположен около вулкана Тейде, където планинските пейзажи сменящи се към подножието на вулкана се представят в цялото си неподражаемо великолепие. В самото подножие на Тейде се разкриват причудливи лагуни, които са се образували от застиващата лава.

Санта Kруз де Тенерифе

столицата на острова. Това е много приятен, изпълнен с живот модерен град, разположен на лек склон с изглед към широките равнини на юг. Там се намира седалището на военните щабове Ла Калиталия Женерал де Канарас. Санта Круз е известен още като гостоприемен град. Красиви градини, особено в Гарсия Санабрия, общинския парк, шумните улици предразполагат посетителя да се почувства като у дома си. Не е трудно да се стигне самостоятелно до столицата. В тази част на острова, в покрайнините на град Сан Андрес се намира най-красивия плаж на острова Playa de Las Teresitas.

Ла Лагуна

– вторият най-важен град на острова след столицата. Той е разположен в долината Агуар сред величествен пейзаж. Характерни за града са тихите улици и величествени къщи. Забележителностите, които могат да се разгледат са Университетският град, църква от 16 век с интересни резби и рисунки,църквата Ла Концепсион – призната за обект с национално значение, института, местната библиотека в университета, Епископският дворец и Двореца Нава, където се боготвори Ел Сантисимо Кристо де ла Лагуна и античното Драконово дърво в градината Ел семинарио

Ла Оротава

– намира се в центъра на красивата долина Оротава. Там има градини и балкони, образувани от релефната структура. Характерни за града са старинните къщи. Сред забележителностите изпъква Ла Концепсион с нейната Барокова фасада, Сан Хуан и музея Ел Калварио.

Пуерто де Ла Круз

модерен курорт и красив старинен град на север от Тенерифе. Тук се намират известните изкуствени езера Лого Мартианес, обширната ботаническа градина и Парка на папагалите Лоро Парк.

Икод де Лос Винос и Гарачико

малки градчета на север от Тенерифе съхранили напълно своята самобитност. По тесните улички на тези градове може да се видят множество забележителни здания, в облика на които са вплетени характерни детайли от канарския архитектурен стил. Икод де Лос Винос – красива местност в подножието на Тейде. Известна с вината си, тя съперничи по красота с долината Оротава. Основана през 1501г., тя представлява градина сред величествени стари сгради. Забележителности са църквата Сан Марко, с нейния ренесансов портал; манастира Сан Августин; площадът Ел Пилар; храмът Лос Долорес и известното Драконово дърво. Гарачиkо – красиво място с интересни обекти за разглеждане като Двореца Сан Мигел и енорийската църква.

Лос Гигантес

живописен курортен град на западното крайбрежие на Тенерифе. Града е разположен сред знаменитите крайбрежни скали Лос Гигантес, впечатляващи със своите гигантски размери. За разлика от другите курортни центрове, тук има сравнително малко хотели.Основно града е застроен с красиви белоснежни вили, обградени от цъфтяща зеленина. В града има малък плаж от черен вулканичен пясък.

Лоро Парк

един от най-големите в света паркове на папагали. Освен това тук могат да се видят много други екзотични птици, а също така и някои интересни екземпляри на морската фауна. Парка е разположен в крайбрежния град Пуерто де Ла Круз.

В заключение си струва да се спомене, че туристите, които почиват на Тенерифе имат прекрасна възможност да направят екскурзия до съседния остров Гомера. Той е най-малкия остров на архипелага, много живописен, по-голямата част от която е превърната в обширен природен резерват.

 

Постоянен линк към тази тема: http://www.tenerife-bg.com/%d0%b7%d0%b0-%d1%82%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%84%d0%b5/

baner3.gif (����¯�¿�½������·������¾������±����¯�¿�½������°������¶������µ������½������¸������µ GIF, 468 ����¯�¿�½ 60 ������¿������¸������º����¯�¿�½������µ������»������°)http://kolibka.com/za/baner3.gif

7 коментара

Skip to comment form

 1. Koko

  Аз живея на о-в Ла Гомера искам да кажа че тука е една истинска приказка тишина, спокойствие, нулева престъпност местните са много любезни и гостоприемни.Островът сравнително малък по размери и по население 22 000 души е запазил почти всичко от древното си минало има огромен национален парк (резерват).Главният град се казва Сан Себастиан неговото население наброява около 5 000 души.Сантяго е град разположен на юг, с парещи лъчи е град предпочитан основно от любителите на силното слънце и хубавият плаж.Там е разположено и самото летище има прекрасен хотел с голф игрище.Другите по големи градове са Вале гран Рей в този град отсядат предимно немски туристи.Ако някои се интересува от нещо конкретно за островът нека пита.На авторът на този сайт поздравления.Българската общност на Канарските о-ви отдавна се нуждаеше от такъв сайт.И един приятелски съвет намери начин да го популяризираш сред нашата общност.

  1. admin

   Благодаря,Калоян.Опитвам се да го правя с всички усилия.Благодаря също и за добрите думи,да наистина Ла Гомера е едно страхотно място за живеене.Поздрави и успех

  2. svetla

   Здравейте:)Искам и аз да дойда да живея и да работя там.Има ли шансове да си намеря работа-камериерка на5ример.Работила съм в Малта,дойдох си в България,но..който веднъж е излязъл трудно остава в България.Иска ми се да дойда в този рай:)Какво ми е необходимо?

  3. ivanka

   hi, i whant to know still about that -is there perfect to painter, i am artist and i looking for people calms , i whant middle as paradise…

   1. admin

    OK we speak English ,but this website is make for Bulgarian customers.I sending informacion on e-mail
    Good Luck

 2. Мирослав

  Интересно колко българи живеят постоянно на Канарите? Срещнах само на Тенерифе и то продавачи в магазини по промендата или викачи за ресторанти, а и в пътническа агенция. Нискоквалифициран труд.

  1. admin

   Предполагам има около 2000 човека,колкото до това кой какъв труд практикува е изцяло негово решение.
   Поздрави

Коментарите са забранени